"

“Help!" was mijn oproep aan Roxane. "Help ik kan niet meer, ik ben op. Ik wil niet meer drinken, geen afhankelijkheid meer. Vrijheid, dat wil ik!"

Mijn drinkgedrag was een slopende gewoonte. Ik dronk uiteindelijk twee flessen wijn per dag.

De schaamte werd steeds groter, net als de ruzies thuis. Vaak wist ik niet eens meer hoe de vorige avond was verlopen.

Dit kon niet meer zo doorgaan. Na jarenlang drankmisbruik, besloot ik dat er iets moest veranderen.

Via google kwam ik bij Roxane terecht. Bij Roxane heb ik geleerd anders naar mijn leven te kijken. De onrust aan te kijken en mijn leven zinvoller in te delen.

Waarom zou je jezelf geen fantastisch leven gunnen?!

Ik drink niet meer. Ik mis het ook niet. Ik ben Roxane dankbaar voor alle inzichten die ze mij heeft gegeven en vooral dankbaar dat ik weer VRIJ ben!

- Ellis

"

Ik ben bij Roxane terecht gekomen via haar site. Aanleiding voor mij was dat ik me weer eens voor de zoveelste keer mij had laten gaan in mijn drink gedrag. Grote ruzies thuis, spanningen in het gezin, ik wilde dit niet meer er moet een oplossing komen.

Ik had geen zin om “wéér” via de reguliere afkick bureaus te horen te krijgen dat ik moest stoppen, wéér door die molen die mij uiteindelijk iedere keer niets bracht. Nee, ik wilde het op een andere manier doen, maar wist niet goed welke. Via Google belandde ik toen op de site van Roxane en las ik over haar werkwijze en de reviews van mensen die bij haar waren geweest. Ik dacht: wat kan mij gebeuren ik ga het gewoon proberen!

Het heeft mij veel meer gebracht dan wat ik vooraf had kunnen bedenken. Ik ging naar Roxane voor mijn drinkprobleem maar eindigde met een totaal andere kijk op het leven! Wow, ik heb in 3 maanden een enorme reis gemaakt waarbij ik mijn ware IK heb leren kennen en wat mij veel meer heeft gebracht dan ‘alleen maar’ het oplossen van mijn drinkprobleem.

Dankzij Roxane sta ik nu heel anders in het leven, geniet veel meer van alles ik zie en ervaar. En ja, ik drink nog steeds een mooi glas wijn, alleen wel op de momenten dat daar ook echt een rede voor is.

Roxane, bedankt voor je inspiratie, warmte en luisterend oor op de momenten dat het nodig was.

- Jean-Marc

"

Hoi Roxane,

Even wat regels over mijn ervaring met jou en jouw aanpak. Je weet dat ik een mens van weinig woorden ben.

Ik heb weinig vertrouwen in coaches en therapeuten. Gelukkig heb ik Roxane niet als zodanig ervaren. Zij is een ervaringsdeskundige die weet waar ze het over heeft en ze is er voor je.

Een warm mens met wie je bereid bent je twijfels en gedachtes te delen. Ik heb mij geen client of patiënt gevoeld maar een medemens die begrepen wordt. Zij is in staat te spiegelen en je op je eigen spoor te zetten. Geen standaard adviezen maar het ontdekken van jouw manier van omgaan met het probleem waar je voor kwam.

Ik heb inzicht gekregen in wat mij parten speelt en dat heeft mij voldoende aanknopingspunten gegeven mijn weg te gaan en mij te richten op mijn verlangens in plaats van op het probleem. Dank je wel Roxane voor je warmte, je betrokkenheid en je deskundigheid.

-Catharina

"

Vliegangst... opeens had ik het! Terwijl we zo vaak hadden gevlogen. Korte vluchten maar zeker ook lange met name van New York naar Amsterdam. Geen centje pijn. Heerlijk vond ik het. Zeker het stijgen en landen. Dat gevoel in m'n buik. Alsof ik in een achtbaan zat. Tot we opeens een paar jaar geleden tijdens een vlucht ontzettende turbulentie hadden. Dertig minuten lang schudde het vliegtuig op en neer. De stewardess blesseerde zich aan haar enkel bij een val. Passagiers huilden van angst. Ik kon alleen maar denken: waarom riskeer ik mijn leven en dat van mijn man en kinderen voor een weekje vakantie! Boem! Daar was het. Vliegangst.

Al twee jaar lang schiet m'n hartslag omhoog bij de gedachte weer in een vliegtuig te moeten stappen. Ik was' t zat. Ik belde de huisarts voor oxazepam. Ik kreeg dit, samen met het advies een vliegangst-cursus te doen. Ze adviseerden me o.a. Roxane Catz, bij wie ik vrijwel direct terecht kon. Aan haar gezellige keukentafel gingen we zitten met een kop thee. We praatten en langzaam aan begon ze me te coachen. In combinatie met duidelijke schematische tekeningen, die me inzage gaven in mijn Spirit, mind en body en de dynamiek tussen de drie.

Vervolgens deden we ontspanningsoefeningen en toen gebeurde het: ik was niet meer bang! Ik was niet meer bang! Voor mij geen oxazepam maar een Roxazepam! Gisteren stapte ik in het vliegtuig en tot mijn grote blijdschap was de Roxazepam niet uitgewerkt! Dank Rox, je hebt me bevrijd van deze angst!

- Sara

"

Wat ik heb geleerd bij Roxane is dat ik niet ben wie ik altijd dacht dat ik was: 'de persoon met al zijn ideeën, overtuigingen en aannames'. Voor het eerst kon ik echt zien en voelen dat ik boven mijn ‘kleine persoon’ kan uitstijgen, iets wat ik bij andere therapieën nog nooit had ervaren. Dit bracht voor mij een heel nieuw perspecitief op mijn leven. Ik kon ineens zien dat het te makkelijk is om maar te geloven ‘dat ik nu eenmaal zo ben.’ Ik ben gaan inzien dat het moed vergt om te groeien en te worden wie ik wekelijk ben. Dat is niet een bepaalde truc ofzo, maar een dieper ‘weten’ om jezelf constant aan te blijven herinneren en waar je voor kunt kiezen. Ik heb geleerd hoe ik nu zelf mijn focus kan bepalen - me niet meer hoef af te laten leiden door al mijn gedachtes - en hoe ik deze kan volgen.

Ik weet nu dat ik méér ben dan de ‘rollen’ die ik hier op deze wereld speel, méér dan mijn vastgeroeste gewoontes, meer dan mijn ’trek’ in dingen en méér dan mijn vaak drukke hoofd vol gedachtes. De kunst is om dat te blijven herinneren. Meditatie en regelmatig wat rust nemen zijn belangrijk voor mij, iets wat ik nog steeds wel lastig vind. 

Van Roxane leerde ik dat het niet om perfectie gaat, maar om groei. Daarom was het geen drama als ik toch weer eens terugviel en kon ik de draad snel weer oppakken. Iedere sessie was altijd ontspannen en prettig. Roxane’s aanpak is heel gelijkwaardig en ze is ook open over haar eigen tekortkomingen. In de drie maanden bij Roxane heb ik mijn cocaïnegebruik volledig weten te keren en ben ik ook steeds minder en bewuster gaan drinken. Ik overweeg zelfs om daar helemaal mee te stoppen. Ik heb nu de juiste tools in handen gekregen om mee verder te gaan.

- Marcel

"

Begin 2016 heb ik Roxane gevraagd me te helpen mijn leven weer op de rit te zetten. Het jaar ervoor was een jaar van verlies en rouw en heb ik slecht voor mezelf gezorgd. Ik ben al niet het meest sportieve type, maar toen kon ik mezelf al helemaal niet meer in beweging krijgen.

Ik dronk te veel en mijn voedingspatroon was te eenzijdig. Toen ik eenmaal alle series op Netflix wel gezien had, lukte het me maar niet om de stap naar een gezonder leven te zetten. Zo doorsukkelend, ongelukkig en ontevreden kwam Rox op mijn pad.

Gelukkig maar. Samen hebben we mijn situatie doorgesproken en bepaald waar ik na een jaar zou willen staan. Iedere week hadden we telefonisch contact en om de twee weken zagen we elkaar waarbij werkelijk alles besproken werd. In alle openheid, soms ook wandelend met de hond.

Het waren geen immens grote stappen die genomen moesten worden om te staan waar ik nu sta. Een koolhydraatarm dieet, iedere dag een uur wandelen, iedere week zwemmen, ademhalingsoefeningen, alcoholinname beperken en véél water drinken en voedingssupplementen toegevoegd. En vooral dingen gedaan waar ik blij van werd: tentoonstellingen en concerten bezoeken en weer begonnen met tekenen en schilderen.

En ineens was het jaar voorbij. En maakten we de balans op. Het was mijn wens om me weer goed te voelen, gezonder zonder verdoving, geheeld en met zin in het leven. Klaar om de wereld weer aan te kunnen en er middenin te kunnen staan. En dat is gelukt!

Het doel is bereikt door het nemen van kleine stappen. En eerlijk is eerlijk: alleen was me dat echt niet gelukt. Daar had ik hulp bij nodig, een persoonlijk betrokken iemand. Die mij hielp me op de rit te zetten als ik er weer even doorheen zat. Als ik toch weer net iets teveel gedronken had of net weer iets teveel vette zooi had gegeten. Die me vertelde dat ik niet te hard mocht zijn voor mezelf, omdat zich iedere dag weer nieuwe rondes en kansen voordoen.

Dus mocht je zelf in een situatie belanden waarin het leven je zwaar valt en het je niet lukt daar doorheen te breken? Dan ken ik wel iemand die je daarmee kan helpen, een ervaren, betrokken en liefdevol mens.

Dank lieve Rox!

- Babs

 

"

 

Roxane heeft mij gecoached tijdens en na het herstellen en revalideren van een 13 uur durende hartoperatie. Zij doet dat op een positieve serieuze manier zonder het zwaar te laten voelen en die je moed geeft om klachten en problemen aan te gaan en te overwinnen.

Zowel mentaal als met advies voor het fysieke met over te gebruiken vitaminen en voeding waarvan zij een grote  interesse en een uitgebreide kennis  heeft. Ook van haar vrolijke verschijning krijg je al een boost.

- Inge Suringar

"

Ik ben erg blij dat ik met Roxane ben gaan praten. Ik ben er écht ‘bewust’ een ander mens door geworden! Dat vind ik niet alleen zelf, maar ook mijn vrienden en familie zien en ervaren een duidelijk verschil en zijn razend enthousiast.

Roxane heeft een directe no-nonsense aanpak die voor mij werkt. Soms heb je even een duwtje nodig om jezelf in beweging te krijgen. De manier waarop Roxane dat duwtje geeft maakt het gewoon leuk. Ze heeft humor, zegt de dingen zoals ze zijn en laat zich niet om de tuin leiden. Tegelijkertijd staat jouw behoefte centraal bij de wijze waarop zij haar coaching doet.

Roxane, bedankt voor al je hulp. Ik heb enorm veel van je geleerd en je was onmisbaar in deze periode van mijn leven."

- Dennis

 

"

 

In de brugklas vroeg het populairste meisje uit de klas of ik bij haar wilde logeren. Dat moment vergeet ik nooit meer. Het begin van een innige vriendschap, samen door het leven. Meer dan vriendinnen: Zusjes!

Alle vakanties. De eerste vriendjes en het daaropvolgende liefdesverdriet, snikkend in elkaars armen maar ook huilend van de lach. Ouders, leraren, pukkeltjes, feestjes en dagboeken vol van een leven samen.

In die 44 jaar heb ik Roxane kilometers kennis zien op doen, van het pad zien raken en weer opstaan. Zien groeien. Door ervaring en spirituele kennis meer innerlijke rust zien krijgen.

Ze is al jaren mijn inspirator, mijn rode telefoon. Ik heb een grenzeloze bewondering voor haar inlevingsvermogen, haar liefde voor alles wat leeft en haar enorme kennis op haar vakgebied. Alles met mate is haar motto. Dat heeft ze enorm waargemaakt.

Ik hou van haar met heel mijn hart.

- Annemieke Verdoorn

 

"

 

Ik heb in mijn leven met veel psychologen gepraat en geprobeerd uit te zoeken waar mijn angstige gedachten vandaan kwamen en hoe ik er vanaf kon komen, maar niks heeft mij ooit echt geholpen en handvatten gegeven. Ik was er klaar mee om me zo machteloos te voelen. Er moest toch een manier zijn om hier beter mee om te kunnen gaan?

‘Niet tegen het gevoel vechten, dat werkt alleen maar averechts.’ Dat had ik al vaker gehoord, maar hoe doe je dat? Dat heeft geen een psycholoog me ooit kunnen laten begrijpen. Door de gesprekken met Rox ben ik gaan ervaren hoe ik door middel van ‘simpele’ oefeningen ineens vanuit een paniekstand in een staat van rust kon komen. Dat had ik nog nooit eerder ervaren.

Er waren periodes dat ik niet kon slapen en niet kon eten en daardoor ook helemaal niet kon functioneren. Dus als ik het weer enigszins voelde aankomen, blokkeerde ik volledig. Omdat ik er geen enkele grip op had, ontwikkelde ik een enorme angst voor de angst en daarom verzette ik me er (onbewust) tegen.

Ik ben gaan beseffen dat vervelende gedachtes er mogen zijn, hoe ik ze kan accepteren, maar ze niet hoef te geloven. De gedachtes zelf zijn namelijk het enige probleem. Het zijn ‘maar’ gedachtes die voor voor mijn gevoel zorgen en ik weet nu veel beter hoe ik daarmee om kan gaan.

Rox heeft me laten inzien hoe ik de angst - door deze juist toe te laten - kan loslaten. Door deze oefeningen met haar te doen en te voelen dat ik hierdoor rustiger werd, kreeg ik weer meer zelfvertrouwen. Het heeft me weer in mijn kracht gezet.

- Kim

"

Wanneer je iemand kent in je omgeving die hulp nodig heeft om van een verslaving af te komen, of je kunt hier zelf hulp bij gebruiken, dan kan ik je Roxane Catz en haar coaching van harte aanbevelen. Ik heb gezien hoe zij een 180 graden ommekeer heeft bewerkstelligd. Positief, niet stigmatiserend, met passie.

- Angélique Hulst

"

Roxane is een “Mindsetter”. Weet niet of dit een beroep is of een roeping of iets anders, maar zij is het! En ze is er ook nog eens ontzettend goed in. Vol passie, enthousiasme, oprechte interesse, goede tips, waardevolle levenslessen en met veel humor heb ik de afgelopen maanden een aantal keer aan haar gezellige keukentafel gezeten onder het genot van de zaligste happen en sappen.

Mijn hele wijze van denken, voelen en leven is veranderd en blijkbaar straal ik dat ook uit, want al het goede komt de laatste maanden mijn kant op. Een leuke baan met super collega’s, goede gesprekken met de kinderen i.p.v. alleen maar ruzie, gestopt met roken - met weinig tot geen moeite, weer zin in de dag hebben, veel minder drinken en daar ook nog eens veel meer van genieten. Allemaal zonder dwang, wijzend vingertje of schuldgevoel.

Het lijkt wel alsof mijn leven opeens weer klopt nadat het lange tijd heeft stilgestaan. Kado voor jezelf om coaching te krijgen van Roxane.

- Maria

"

Aan het begin van ons traject vroeg je wat ik er van verwachtte. Om eerlijk te zijn: niet zoveel, hooguit WEER een teleurstelling. Ik had nooit gedacht dat we in zo’n korte tijd zo veel zouden delen over waar het écht om gaat! Heel veel dank Roxane, dat je niet de rol van een hulpverlener aannam, maar naast me bent gaan staan. Dat kon je omdat je het ook hebt meegemaakt en daar ook open over bent.

Eindelijk iemand die begrijpt (en ervaren heeft) wat ik met me mee droeg. Géén veroordeling, maar herkenning. Géén zware sessies, (oké, soms ook wat tranen) , maar vooral humor, eerlijkheid, relativeren en vooruit kijken. 

Aan jouw keukentafel, met altijd iets lekkers te drinken en te eten erbij. Ik voelde me altijd ‘licht’ als ik bij jou vandaan ging. Je hebt in korte tijd m’n leven behoorlijk op z’n kop gegooid. Voor mij een onverwacht cadeau. Bedankt! En nu verder, geen (te) grote ambities, maar ik weet nu wie er “in charge” is. Because I AM!

- Indira

"

Het eerste gesprek aan de gezellige keukentafel van Roxane verliep niet zoals we beiden wilden en hadden verwacht. Toen ik vertrok twijfelde ik ook behoorlijk aan wat dit me zou kunnen brengen en of ik nog wel een keer terug zou willen gaan, voor mij toch ruim een uur rijden. Het gesprek liet ons alleen beiden niet los en een paar dagen later hebben we een heel goed telefoongesprek gevoerd, over wat er was gebeurd tussen ons in dat eerste gesprek, maar vooral ook over wat er wél mogelijk was. Vanaf dat moment voelde ik een enorme klik met Roxane en ben ik heel blij dat ik heb doorgezet.

De manier waarop Roxane coacht en begeleidt is open, eerlijk en nooit veroordelend. Ze heeft mij (opnieuw) veel inzichten gegeven van leraren die op hun beurt haar al veel gebracht hadden. Een aantal namen kende ik wel en was ik ook ooit wel eens mee in contact geweest via bijvoorbeeld boeken maar het was gewoon weggezakt en moest nodig worden afgestoft. En dat kon Roxane bij mij dus als de beste. Tijdens de gesprekken maar ook door het sturen van frequente apps met tips, filmpjes en podcastst waardoor ik ook tussen de gesprekken door steeds weer even actief in mijn bewustwordingsproces werd getrokken. Wat voor mij ook heerlijk was is dat er altijd (met uitzondering van het eerste gesprek wellicht ) heel veel ruimte is voor humor, maakt alles lichter en betrekkelijk.

Na twee maanden met elkaar te hebben gewerkt voelden we beide aan dat het voor nu even voldoende is. Dat ik weer meer op eigen benen kan staan. Maar mijn eerdere ervaringen leren dat over een aantal maanden zeker weer de behoefte zal ontstaan om aan haar tafel aan te schuiven en het werk voort te zetten. 

Lieve Roxane, dank voor de fijne momenten en wat het me heeft gebracht. Tot snel.

- Nanja

"

Ik heb veel aan de steun van Roxane gehad. Door haar open houding en eerlijkheid, wordt er een spiegel voorgehouden die je laat inzien waarmee je bezig bent. Je moet het uiteindelijk zélf doen, maar Roxane is de coach die je de kracht geeft en tot beweging aanzet.

- Francine

"

Lieve Roxane,

Toeval bestaat (volgens mij) niet
Wat ben ik blij dat ik jou heb ontmoet griet!

Hoe spannend de eerste keer,
Keek ik later uit naar elke afspraak weer.

Je kende me helemaal niet,
Toch kon ik gelijk bij jou terecht met al mijn verdriet.

Jij laat me inzien dat alleen NU is wat telt,
Al heb je veel of weinig geld.

Niet alles wegduwen, laat het maar komen
Dan kan je lekker slapen en heerlijk dromen.

Het werkt écht,
Ga zeker niet in gevecht.

Het gaat vooral om het VOELEN
Dan weet je wat ‘ze’ ermee bedoelen.

Zoals jij coacht, zo open en begaan, zo recht uit je hart,
Voor mij heel fijn, maar ook apart.

En altijd wat lekkers te drinken en eten,
De inwendige mens wordt ook niet vergeten.

Als bedankje voor alles iets voor jou,
Je bent een prachtige vrouw!

De afgelopen jaren is er veel gebeurd op het gebied van relaties, werk en gezondheid. Na de nodige gesprekken en therapieën, was ik al aardig op pad. Toch voelde ik de behoefte om weer iets te gaan doen. Omdat ik een glas wijn niet schuw, besefte ik dat ik te vaak en te veel dronk dan goed voor me was. Dit keer wilde ik iets vinden wat mij écht zou helpen om  mijn valkuil te doorzien, waardoor ik telkens weer in elke keer in oude gewoontes verviel.  
Zo kwam ik terecht bij Roxane. Zij liet me inzien dat het niet zozeer om de wijn ging, maar om hetgeen wat er áchter - of beter gezegd: vóór de wijn was, namelijk mijn gedachten en gevoelens.

Bij Roxane heb ik op een heel andere manier leren kijken naar het leven. Ik heb nu geleerd hoe ik door oefening anders en veel lichter kan leven dan dat ik hiervoor deed. Makkelijk is het niet, want anders zou iedereen het kunnen, maar het lukt me steeds beter.  Af en toe een slechte dag mag ook, maar ik weet nu hoe ik mezelf  weer kan ‘resetten’. Alleen NU is wat telt en wat er is!

Nu ik weer geconfronteerd ben met ziek zijn, heb ik zeer veel aan alles wat ik bij Roxane heb geleerd. Dit  doet ze door het delen van al haar kennis op dit gebied en hetgeen zij  geleerd heeft uit eigen ervaring. Dat maakt dat ik me ook zo vertrouwd, begrepen en veilig voelde. 

De eerlijke en oprechte  manier van werken kan ik erg waarderen. Ik durf alles te delen en dat is het allerbelangrijkste om bij de kern te kunnen komen. Roxane werkt niet volgens een bepaald patroon, maar heel persoonlijk op jou afgestemd. Ik raad coaching door Roxane van harte aan.

- Trudy