Er is altijd een nieuw begin.

'Begin! Alleen dan kan het onmogelijke mogelijk worden', schreef de Schotse schrijver Thomas Carlyle al een ruime eeuw geleden. Alleen door domweg te beginnen komt er beweging in de zaak. Een jaar geleden rees bij mij het plan om mijn blog The Happy Drinker te starten. Alleen begon ik niet.

You think that the goal is to be over there, and we say the goal is the journey over there; the goal is the fun you have along the way on your way to over there.
— Abraham

Ready to get ready

Alles gaat zoals het gaat. Ik was kennelijk getting ready to get ready zoals de grappige en inspirerende Esther Hicks (alias ‘Abraham’ - abraham-hicks.com) het verwoordt. Ik had overduidelijk nog wat tijd nodig. Ook om mijn angst los te laten en gewoon te gaan genieten van de weg ernaartoe. De dingen direct 'perfect' willen doen, zorgt er alleen maar voor dat je niet in beweging komt.

My message moest eerst nog even dobberen

My message moest eerst nog even dobberen

Dus uiteindelijk gaat het erom dat je gewoon begint voordat je ready bent. Want helemaal ready ben je uiteindelijk nooit en dat is maar goed ook, want dat houdt je in beweging. 

Be the boss
De dobberende fles ligt inmiddels stevig op het zand en de boodschap is helder: wanneer je eet en drinkt in alignment, oftewel met je volle bewustZIJN, maak je altijd de goede keuzes. Steeds  beter ben ik gaan snappen wat werkelijke vrijheid betekent: dat ik nu alles kan en mag van mezelf omdat ik steeds beter voel waar voor mij de grens ligt. Ik laat me niet meer gek maken door hypes of diëten, door wat 'goed' of 'slecht' is. Ik ben weer zelf de baas over wat ik drink (en eet), niet mijn hoofd en al helemaal niet mijn hand. Het is en blijft echter een uitdaging voor een grenzeloos typje als ik.

Teach what you have to learn most is één van de adviezen die ik tijdens mijn opleiding bij IIN: The Institute for Integrative Nutrition meekreeg. Van verslaving en bevrijding weet ik inmiddels het meest. Ik ken de valkuilen, maar ook de tools om bij de les te blijven.

Minder & beter

Want wanneer ik even niet goed oplet, kan het zomaar ineens weer te veel zijn. Dan weet ik wat me te doen staat. Om op zo'n manier te kunnen drinken dat ik er happy bij blijf, is het belangrijk om in alle opzichten meedogenloos eerlijk, transparant en alert te blijven. Anders is dit niet mogelijk. Deze blog schrijf ik daarom niet in de laatste plaats om mezelf bij de les te houden. 

Mijn boodschap is overigens geen pleidooi om (weer) te gaan drinken. Doe vooral wat je wilt en laat mij je niet van je eventuele ingeslagen ’no-more-alcohol-pad’ afhouden. Good for you!

Maar als je dit komende frisse jaar (en alle jaren daarna) anders en beter met alcohol wilt leren omgaan, kan ik je de kennis en inzichten aanreiken die ik tijdens mijn persoonlijke zoektocht heb opgedaan. 

Voel jij dat je eigenlijk te veel drinkt (of gebruik je andere drugs)? Zou je er graag anders mee om willen gaan en vind je het lastig om erover te praten? Wil je minder drinken en weer leren voelen waar je grens ligt? Als jouw coach kan ik je daar bij helpen.

Benieuwd? Lees dan verder...